Τα fitness tips που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το γυμναστήριο

Κυριακή, 08/07/2018

 

Από εδώ και πέρα οι επισκέψεις σας στο γυμναστήριο θα αποκτήσουν άλλο νόημα

Κάποιες από εμάς έχουμε εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Υπάρχει ωστόσο και η εκείνη η μερίδα γυναικών που κουράζεται και απελπίζεται μόνο στο άκουσμα της λέξης γυμναστήριο. Για αυτή την κατηγορία, λοιπόν, έχουμε μερικά έξυπνα fitness tips, ικανά να τους αλλάξουν άποψή για το γυμναστήριο καθώς διευκολύνουν τις ώρες που περνάμε σ' αυτό. 

 

1.Να πηγαίνετε νωρίς το πρωί

Η άσκηση τις πρωινές ώρες έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό καθώς η ενέργεια μας βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα και συνεπώς η απόδοση των ασκήσεων είναι καλύτερη. Επιπλέον, η απώλεια θερμίδων διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες μετά από την πρωινή προπόνηση γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του βάρους.

 

2.Πάρτε μαζί σας μια φίλη

Είναι υπέροχο να προπονήστε παρέα με την αγαπημένη σας φίλη γιατί η μία θ παρακινεί και θα δίνει δύναμη στην άλλη. Ωστόσο, συνιστάται στα διαλείμματα των σετ να δίνετε στο σώμα σας τον χρόνο να ξεκουραστεί και να πάρει σωστές ανάσες και όχι να μιλάτε με την κολλητή σας.

 

3.Να είστε ακριβείς

Έχει μεγάλη σημασία να εκτελείτε με ακρίβεια την κάθε άσκηση είτε αυτή γίνεται σε κάποιο όργανο είτε στο στρώμα. Υπάρχει κάποιος λόγος που η κάθε άσκηση γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και όποια αλλαγή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ή να μην έχει την ίδια καύση θερμίδων. Ακόμα, είναι εξίσου σημαντικό να ολοκληρώνετε όλα τα σετ μιας άσκησης.

 

4.Προσέξτε το είδος της άσκησης

Είναι σημαντικό να επιλέγουμε ασκήσεις που είναι αποτελεσματικές για το σώμα μας και όχι ασκήσεις που απλώς δεν μας κουράζουν. Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας για το ποιο πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσετε. Ακόμη, καλό θα ήταν σε κάθε άσκηση που εκτελείτε να δοκιμάζετε και τις παραλλαγές της καθώς μπορούν να αποδειχτούν πολύ αποτελεσματικές.

 

5.Προσέξτε τους τρόπους σας

Μετά από αυτές τις συμβουλές, οι επισκέψεις στο γυμναστήριο θα αυξηθούν. Βέβαια, πέρα από τον τρόπο που γυμνάζεστε καλό θα ήταν να προσέξετε και τον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Για παράδειγμα, φροντίστε να επιστρέψετε τα αντικείμενα που χρησιμοποίησατε στη θέση τους καθώς και να διατηρείτε συνεχώς καθαρό τον χώρο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

 

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: