Μια απλή και εύκολη λύση για να μην μαραίνονται τα φυτά σας

Σάββατο, 30/06/2018

 

Ποτέ ξανά μαραμένα φυτά!

Τα φυτά είναι τα ωραιότερα «στολίδια» που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας καθώς πέρα από το γεγονός ότι ανανεώνουν την ατμόσφαιρα και γεμίζουν θετική ενέργεια το χώρο μας, μας φτιάχνουν και τη διάθεση. Είτε πρόκειται για μικρά φυτά είτε για μεγάλα είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε και να τα περιποιούμαστε. Πολλές φορές , όμως, το υπερβολικό πότισμα και η υπερβολική προσοχή μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.


Έχει παρατηρηθεί ότι όταν ποτίζουμε καθημερινά τα φυτά που βρίσκονται σε γλάστρες, εκείνα αντί να μεγαλώνουν, μαραίνονται. Αν θέλετε να σώσετε τα φυτά σας και να διατηρήσετε την ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο σας, θα πρέπει να αλλάξετε τακτική. Για την ακρίβεια, η λύση στο πρόβλημα σας είναι… τα παγάκια.


Αν μέχρι τώρα ποτίζατε τα φυτά σας με λάστιχο ή ποτιστήρι, ήρθε η ώρα να αφήσετε στην άκρη αυτή την τακτική. Το πότισμα με τον συγκεκριμένο τρόπο έχει ως αποτέλεσμα να μην ελέγχουμε την ποσότητα του νερού που ρίχνουμε στη γλάστρα μας και συνεπώς να έχουμε υπερχείλιση. Ωστόσο, αν τοποθετούσατε στη βάση του φυτού σας δύο μεγάλα παγάκια ή μερικά μικρά, το φυτό σας θα απορροφούσε κάθε φορά όσο νερό χρειαζόταν και θα παρέμενε υγιέστατο.


Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται τόσο από την εποχή όσο και από το πόσο διψάει το φυτό μας. Βέβαια, αν θέλετε να κρατήσετε μια ισορροπία, καλό θα ήταν να ανανεώνετε τα παγάκια μία φορά την εβδομάδα.


Αυτή η πρόταση κάνει θαύματα στην περίπτωση που έχετε στο σπίτι σας κρεμαστά φυτά και ορχιδέες γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά χωρίς να λιμνάζει το νερό στον πάτο της γλάστρας. Με την πάροδο του χρόνου το φυτό σας θα αναπτυχθεί, τα φύλλα του θα σκληρύνουν και τίποτα πια δεν θα το ταλαιπωρεί.


 

31745524_2161829734101480_7636665496846204928_n


 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: