Το λάθος που κάνουμε όλες με το αποσμητικό μας

Δευτέρα, 02/07/2018

 

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε μια συνήθεια χρόνων

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αποσμητικά προκειμένου να μείνουν φρέσκοι, καθαροί και να μυρίζουν ωραία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και καθώς βρισκόμαστε περίπου στη μέση του καλοκαιριού και ο υδράργυρος ανεβαίνει, η καθημερινή χρήση του αποσμητικού αποτελεί πια επιτακτική ανάγκη. Όμως, φαίνεται ότι κάνουμε ένα λάθος στην εφαρμογή του. 

  

Σύμφωνα με την Doctor Dawn Harper, το να βάζουμε το αποσμητικό μας το πρωί μετά το ντουζ δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σωστός τρόπος, κατά τη γνωστή βρετανίδα γιατρό, είναι να εφαρμόζουμε το αποσμητικό στις μασχάλες μας το βράδυ,  πριν πέσουμε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο το αποσμητικό έχει τον χρόνο να στεγνώσει στις μασχάλες. Μιλώντας στη The Sun, η Doctor Harper: 

«Εφαρμόστε το αποσμητικό σας στις μασχάλες πριν πέσετε για ύπνο, ώστε αυτό να στεγνώσει πλήρως. Αφήστε το όλη νύχτα και το πρωί αφαιρέστε με σαπούνι και νερό τυχόν υπολείμματα»  

 

Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό το δέρμα μας να είναι εντελώς στεγνό πριν εφαρμόσουμε το αποσμητικό και ότι το αποσμητικό σας έχει στεγνώσει καλά, πριν προχωρήσετε στις βραδινές ή πρωινές σας συνήθεις. Προτείνει, ακόμα, και τη χρήση σεσουάρ για να στεγνώσουμε την περιοχή. 

 

 sleep

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: