Οι 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου για το 2018

Πέμπτη, 05/07/2018

 

Ποια χώρα έχει τους πιο χαρούμενους κατοίκους;

Η ευτυχία είναι δύσκολο πράγμα. Ωστόσο, είναι στο χέρι μας. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας υποστηρίζει ότι το 40% των παραγόντων που αφορούν την ευτυχία είναι στον έλεγχό μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες που θα μας κάνουν ευτυχισμένους, και συνεπώς την καθημερινότητά μας, κάνοντας αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε.

 

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλύτερα από κάποιους άλλους. Και κάποιοι λαοί, από κάποιους άλλους... Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έκανε ο ΟΗΕ σε 156 χώρες, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως την ελευθερία, τη γενναιοδωρία, τη διαφθορά, την κοινωνική υποστήριξη κ.α., ανακοινώθηκαν οι 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου. Να σημειωθεί ότι σε όλες τις χώρες καταμετρήθηκε και το ποσοστό ευτυχίας των μεταναστών μου μένουν εκεί.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Η.Π.Α βρέθηκαν στην 18η θέση, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο στην 19η θέση. Επιπρόσθετα, καμία από τις χώρες της λίστας δεν ανήκει στον κατάλογο με τις κορυφαίες χώρες σε επισκεψιμότητα για το 2017.


Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

10. Αυστραλία

australia


9. Σουηδία

swe

 

8.Νέα Ζηλανδία

new zeland


7.Καναδάς

canada


6.Ολλανδία

netherlands


5.Ελβετία

swits


4.Ισλανδία

iceland


3.Δανία

denmark


2.Νορβηγία

norway


...και στην κορυφή της λίστας

1.Φιλανδία

fil


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας


Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: