Πώς θα κρατήσετε «ζωντανά» τα φυτά σας όσο θα λείπετε για διακοπές

Σάββατο, 07/07/2018

 

Έυκολα tips για να μη μαραθούν τα φυτά σας

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και άρα πιο κοντά στην άδειά μας, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Έχετε επιλέξει ρούχα, παππούτσια, αξεσουάρ, έχετε βρει που θα αφήσετε τον σκύλο, έχετε τακτοποιήσει τα θέματα με τα παιδιά και νιώθετε έτοιμη να χαλαρώσετε στη ξαπλώστρα ενός νησιού.


Έχετε, όμως, πραγματικά μεριμνήσει για τα πάντα; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε καταφατικά, να σάς θυμίσουμε τα φυτά που έχετε στο σπίτι σας, τα οποία χρειάζονται, κυρίως τους ζεστούς μήνες του χρόνου, κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Και αυτό γίνεται ακόμα δυσκολότερο, όταν θα πρέπει να φύγετε για τις διακοπές σας.


Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για το πώς να κρατήσετε "ζωντανά" τα φυτά σας κατα τη διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι:


1. Ποτίστε τα λίγο πριν αναχωρίσετε από το σπίτι.


2. Μετακινήστε τα σε ένα σημείο του σπιτιού όπου το φως δεν είναι τόσο έντονο. Όσο καλό και αν κάνει στα φυτά ο ήλιος, τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να τα καταστρέψει.


3. Τοποθετήστε το ένα κοντά στο άλλο ώστε να υπάρχει ένα οικείο γι΄αυτά περιβάλλον και άρα να παραμένει περισσότερο καιρό το νερό στη βάση τους.


4. Τοποθετήστε ένα δίσκο με νερό και βότσαλα στη βάση της γλάστρας προκειμένου να είναι συνεχώς ενυδατωμένα.


5. Αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο και έχετε βάλει μηχανισμό αυτόματου ποτίσματος, σιγουρευτείτε ότι το νερό φτάνει σε κάθε φυτό και ότι τα φυτά που δεν χρειάζονται πότισμα, είναι μακριά του.


6. Τοποθετήστε δίπλα σε κάθε φυτό ένα βρύο (μικρό φυτό που δεν διαθέτει σύστημα μεταφορά νερού) ώστε να διαφυλάξετε την εκάστοτε υγρασία.

 

 plants


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: