Γιατί σέρβιραν τούρτα 7 ετών στη βάφτιση του Πρίγκιπα Louis;

Τρίτη, 10/07/2018

 

Η παράδοση που κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση

Κομμάτια από τη γαμήλια τούρτα του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton προσφέρθηκαν στους καλεσμένους της βάφτισης του Πρίγκιπα Louis και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

 

Το βασιλικό ζεύγος παντρεύτηκε πριν από 7 χρόνια και μέρος από την εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα τους κρατήθηκε για τις βαφτίσεις των παιδιών τους. Κομμάτια της ίδιας τούρτας είχαν επίσης σερβιριστεί στη βάφτιση του Πρίγκιπα George αλλά και της Πριγκίπισσας Charlotte.

 

H βρετανική παράδοση, λοιπόν, θέλει τα νιόπαντρα ζευγάρια να φυλάνε μέρος της τούρτας τους για να την προσφέρουν στους καλεσμένους στη βάφτιση του πρώτου του παιδιού. Η Kate, όμως, και ο William φρόντισαν να εξασφαλίσουν ένας μέρος για τη βάφτιση κάθε τους παιδιού.

 

Πώς, όμως, είναι δυνατόν να διατηρείται μια τούρτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Οι γαμήλιες τούρτες στους βρετανικούς γάμους παρασκευάζονται από το παραδοσιακό fruit cake (κέικ φρούτων). Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ (συστατικό που χρησιμοποιείται στη παρασκευή τους) επιτρέπει να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το αλκοόλ αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας και σκοτώνει τα βακτήρια. Βεβαίως, οι chefs στην υπηρεσία της βασιλικής οικογένειας φρόντισαν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσουν το γλυκό σε άψογη κατάσταση – και κατάλληλο για βρώση.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας