Μάτι: Το μήνυμα του Γεώργιου Μπαμπινιώτη για την τραγική ιστορία μαθητών του στην πυρκαγιά

Τετάρτη, 25/07/2018

 

Δύο αδέρφια και ο πατέρας τους χάθηκαν στην πυρκαγιά στο Μάτι

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά όσα εξελίχθηκαν στις πυρκαγιές στο Μάτι και στη Ραφήνα δεν σταματούν. Ο Γεώργιος Μπαμπιώτης μετέφερε μέσω Facebook την τραγική ιστορία δύο μαθητών του, δύο αδέρφια, που χάθηκαν στην πυρκαγιά μαζί με τον πατέρα τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο του Αρσάκειου στην Άνοιξη, η 13χρονη Εβίτα έχασε τη ζωή της όταν στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τη φωτιά έπεσε από γκρεμό κι έχασε τη ζωή της. Αργότερα, ο 11χρονος αδερφός της,Ανδρέας, και ο πατέρας τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι δίπλα στο αυτοκίνητό τους.

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα δύο «αστέρια» του σχολείου, δύο παιδιά που λάτρευαν τον αθλητισμό και είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους:

«Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία!

 

Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε  αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

 

Πιο τραγική φιγούρα, όμως,  η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα  τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της! 

 

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές, Διοίκηση) θρηνεί  τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών  μας  που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος.

 

Αδυνατώ να συλλάβω την τραγωδία αυτή!»