Ένας πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης έρχεται στην Ελλάδα

Πέμπτη, 09/08/2018

 

Παθιασμένος με το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης, ο Morgan Bourc’his κατέχει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η διοργάνωση Take A Breath θα τον φέρει το φθινόπωρο στην Ελλάδα, για ένα διήμερο πιστό στο πνεύμα της καμπάνιας Βοrn To Dare της Tudor

Μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει πραγματικό αμφίβιο, καθώς είναι ικανός να κρατήσει την αναπνοή του για επτάμισι λεπτά σε στατική άπνοια ή σε κατάδυση κάτω από πάγο, στα παγωμένα νερά μιας ορεινής λίμνης εν μέσω χιονοθύελλας! Είναι ο Morgan Bourc’his, που γεννήθηκε το 1978 στην Τουραίν της κεντρικής Γαλλίας και έγινε εξαιρετικός κολυμβητής από πολύ μικρή ηλικία. Ορμώμενος από τη λαχτάρα για την ανοιχτή θάλασσα, στα 22 του αποφάσισε να μετακομίσει στη Μασσαλία και να αφιερωθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέχει το ρεκόρ Γαλλίας στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα φτάνοντας σε βάθος 90 μέτρων, ενώ το 2017 κατέρριψε το γαλλικό ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης αγγίζοντας τα 104 μέτρα.

 

TUDOR-X-MORGAN-BOURC'HIS_3

O Morgan Bourc’his με καταδυτική στολή και ρολόι Tudor Pelagos

 

Ο «μπλε άνθρωπος», όπως τον αποκαλεί ο γαλλικός Τύπος, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την ελβετική ωρολογοποιία Tudor το 2014, για ένα διαφημιστικό βίντεο στο οποίο υποδυόταν –τι άλλο;– έναν δύτη ελεύθερης κατάδυσης. Λίγα χρόνια αργότερα, εμπνευσμένη από το θάρρος και την αυτοπειθαρχία που απαιτεί το συγκεκριμένο άθλημα, η Tudor ζήτησε από τον ίδιο και την ομάδα του να δημιουργήσουν μια ιδέα που να υποστηρίζει το πνεύμα της καμπάνιας Born To Dare, η οποία αποτυπώνει την ιστορία της μάρκας αλλά και όσα πρεσβεύει σήμερα, μέσα από τις περιπέτειες ξεχωριστών ανθρώπων, συχνά ανώνυμων, που πέτυχαν το ακατόρθωτο στην ξηρά, στον πάγο, στον αέρα ή στο νερό. Έτσι γεννήθηκε η διοργάνωση Take A Breath, που θα πραγματοποιηθεί φέτος το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Όσοι συμμετάσχουν θα περάσουν δύο ημέρες υπό την επίβλεψη του Bourc’his, κατακτώντας τα μυστικά της αναπνοής και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην πράξη, σε έναν διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή ομοσπονδία «International Association for the Development of Apnea (AIDA)», για την απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης.

 

TUDOR-X-MORGAN-BOURC'HIS_2

Η Tudor ειδικεύεται στην κατασκευή ρολογιών για δύτες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50

 

—Στην Ελλάδα, η Tudor διατίθεται από τη Rolex Hellas, www.tudorwatch.com