«Μοναδικό Έδαφος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Τετάρτη, 01/08/2018

 

5 νέοι καλλιτέχνες αναζητούν την μοναδικότητα της φύσης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μοναδικό Έδαφος», στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται τα έργα 5 νέων καλλιτέχνιδων, απoφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Σκοπός είναι να συνυπάρξουν σε ένα χώρο ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από διαφορετικούς χαρακτήρες και στυλ με ένα μοναδικό στοιχείο, αυτό του κοινού εδάφους, το οποίο προκύπτει από την μοναδικότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

 

Κύρια ζητήματα μελέτης των καλλιτέχνιδων αποτελούν η μοναδικότητα της φύσης, η γοητεία της αλλά και η σκληρότητα των στοιχείων. Ο αέρας, η θάλασσα, το χώμα και η ενέργεια αυτών αποτελούν  ένα μοναδικό έδαφος στο οποίο συναντώνται και αλληλεπιδρούν με μόνο σκοπό την αποτύπωση μίας εντύπωσης για τα στοιχεία της Φύσης και πως αυτά επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση μας. Κάποια έργα χαρακτηρίζονται από την ενέργεια και την αβρότητα της Φύσης  και κάποια από μία αρμονική ανάλυση της φόρμας.

 BESKIDA KRAJA

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Τα εγκαίνεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα ''Καλογερά'' της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου στις 21 Αυγούστου στις 7μμ, συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες: Κατερίνα Ανδρουλάκη, Μαρία Βύρρα, Μαίρη Νάκου Παππά, Άννα Τούρλα, Μάρα Τσαφαντάκη, Beskida Kraja.

 

Συντονισμός-επιμέλεια: Μαρία Βύρρα

 

Ημ. εγκαινείων: 21/08/2018, 7μμ-12μμ

Διάρκεια έκθεσης: 21/08/2018-30/08/2018

Ωράριο λειτουργίας: 11πμ-2μμ κ' 8μμ-12μμ

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα ''Καλογερά'', Μύκονος