Πώς θα καταλάβετε αν ένα καρπούζι είναι νόστιμο απλά κοιτάζοντας το;

Δευτέρα, 06/08/2018

 

Το trick για να αγοράζετε το πιο νόστιμο καρπούζι!

Υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος μέσα στο χρόνο που έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε αυτόν τον κόκκινο πειρασμό. Το καρπούζι, πέρα από μια άκρως δροσερή επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Εκτός από την επιλογή που έχουμε να το φάμε ως φρούτο, μπορούμε να το προσθέσουμε στις σαλάτες μας, να φτιάξουμε πεντανόστιμα γλυκά, χυμούς αλλά και κοκτέιλ.

 

Όλα αυτά είναι καλά, όμως πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει σπίτι με την προσμονή να ανοίξετε το καρπούζι σας και αυτό δεν ήταν και τόσο νόστιμο; Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μεγάλο τέλος στις λάθος επιλογές. Από εδώ και πέρα κάθε επιλογή σας θα ισοδυναμεί με ένα νόστιμο και ζουμερό καρπούζι.

 

Πως; Με μόνο σύμβουλο τα μάτια σας!


Το «μαγικό» μέρος του καρπουζιού που θα μας δείξει αν το φρούτο είναι έτοιμο ή όχι, δεν είναι άλλο από το σημείο που ακουμπάει στο έδαφος. Όταν το συγκεκριμένο σημείο είναι κίτρινο, τότε το φρούτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα ενώ όταν είναι ανοιχτό πράσινο ή λευκόχρυσο είναι πιθανόν η γεύση του φρούτου σας να θυμίζει περισσότερο αγγούρι παρά καρπούζι. Ωστόσο, αν το κίτρινο χρώμα θυμίζει ηλιοτρόπια τότε έχει ωριμάσει περισσότερο από αυτό που θα θέλαμε. Το ιδανικό χρώμα για την ιδανική γεύση είναι ένα απαλό κίτρινο.


Λίγη μόνο παρατηρητικότητα είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: