Γιατί η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας ανέβαλλε τον γάμο της πριγκίπισσας Mako;

Παρασκευή, 10/08/2018

 

Η νεαρή πριγκίπισσα άφησε τον τίτλο της για να παντρευτεί τον αγαπημένο της

Η 26χρονη πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας, η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα Ahikito και κόρη του πρίγκιπα Akishino και της πριγκίπισσας Kiko, άφησε τον τίτλο της για να παντρευτεί ένα κοινό θνητό.

 

Η Mako γνώρισε τον Kei Komuro στο πανεπιστήμιο κι όταν αποφάσισε να τον παντρευτεί ζήτησε άδεια από τον αυτοκράτορα για τον γάμο. Ο Akishino το επέτρεψε αλλά λίγους μήνες αργότερα η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας ανακάλυψε κάτι που δεν της άρεσε!  

 

Οι γονείς της πριγκίπισσας Mako ενημέρωσαν την μητέρα του γαμπρού ότι δεν θα επιτρέψουν τον γάμο μέχρι να λυθεί ένα οικονομικό ζήτημα της οικογένειας. Ζήτησαν από τον γαμπρό να τους δώσει ένα «πλάνο ζωής» σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει επαγγελματικά.

 

Τότε η Mako είχε δηλώσει ότι ο γάμος που είχε προγραμματιστεί για τον φετινό Νοέμβριο θα αναβληθεί αφού δεν προλαβαίνουν να τον διοργανώσουν. Όμως ο τοπικός Τύπος αποκάλυψε ότι ο αληθινός λόγος είναι οι οικονομικές διαφορές ανάμεσα στα πεθερικά.

 

Η μητέρα του γαμπρού είχε δανειστεί χρήματα για τα ακαδημαικά έξοδα του γιου της από τον πρώην σύντροφό της και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Αυτό το χρέος φαίνεται ότι έκανε τους γονείς της νύφης να πιστεύουν ότι το ζευγάρι θα έχει προβλήματα αν τα χρήματα δεν επιστραφούν πριν τον γάμο.

 

 

A post shared by Anya (@a.royal.moment) onDec 5, 2017 at 10:41am PST