Το ρόφημα που πρέπει να καταναλώνετε κάθε πρωί για να έχετε επίπεδη κοιλιά

Τρίτη, 04/09/2018

 

Η συνταγή που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά

Το νερό είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό. Ένας ενυδατωμένος οργανισμός είναι ένας υγιής οργανισμός. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν νερό αν δεν αισθανθούν το αίσθημα της δίψας. Ωστόσο, τη στιγμή που νιώθουμε ότι διψάμε, έχουμε ήδη αφυδατωθεί. Ακόμα, όταν ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος δεν λειτουργεί σωστά και ο μεταβολισμός μας. Έτσι, αν θέλουμε να έχουμε ένα γρήγορο μεταβολισμό, και άρα να χάνουμε λίπος, δεν έχουμε παρά να καταναλώνουμε μια ικανοποιητική ποσότητα νερού μέσα στη μέρα.

 

Οι διατροφολόγοι τονίζουν συνεχώς πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να πίνουμε νερό. Δεδομένου ότι τις 8 ώρες που κοιμόμαστε ο οργανισμός μας δεν ενυδατώνεται, αποτελεί βασική αναγκη η πρωινή κατανάλωση νερού.

 

Βέβαια, πέρα από το νερό, ένα ακόμα ρόφημα που κάνει καλό στην υγεία μας και συμβάλλει στο να έχουμε επίπεδη κοιλιά είναι το ζεστό νερό με λεμόνι. Το ζεστό νερό μας βοηθά να αντισταθούμε στα σνακ αφού διατηρεί την πείνα μας υπό έλεγχο. Ένα ποτήρι ζεστό νερό κάνει τον μεταβολισμό μας  να λειτουργεί γρηγορότερα αφού όλα μας το σώμα ασχολείται με τη δημιουργία και χρήση ενέργειας, η οποία οδηγεί στην απώλεια βάρους.

 

jug-3464829_960_720

 

Όσον αφορά το λεμόνι: Όσο περισσότερο νερό με λεμόνι καταναλώνεται τόσο καλύτερο είναι για την υγεία σας αφού βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των τροφών κατά την πέψη. Ακόμα, το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, σημαντική για την απώλεια βάρους. Μία επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης C "έκαιγαν" περισσότερο λίπος από εκείνο που δεν είχαν. Επιπρόσθετα, το κάλιο που περιέχουν τα λεμόνια είναι το κατάλληλο όπλο για την αντιμετώπιση της πρησμένης, από το αλάτι των τροφών, κοιλιάς.

 

Εκτός από το καλό που κάνει στη σωματική μας υγεία, το λεμόνι συμβάλλει και στην ψυχική μας ηρεμία. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι η μυρωδιά και η κατανάλωση των εσπεριδοειδών μειώνει το άγχος, την ένταση καθώς και την όρεξή μας για φαγητό. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι celebrities που έχουν εντάξει τον «κίτρινο θησαυρό» στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Η Selena Gomez, για παράδειγμα, καταναλώνει καθημερινά ένα λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες και πασπαλισμένο με αλάτι, ενώ η Anna Hathaway προτιμάει να καταναλώνει νερό με λεμόνι για αποτοξίνωση και επιπλέον τόνωση.

 

water-1487304__340

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: