Όλοι οι βασιλικοί κανόνες που έσπασε η πριγκίπισσα Diana

Τρίτη, 04/09/2018

 

8 λόγοι για τους οποίους ξεχώρισε η πρίγκιπισσα Diana

Η πριγκίπισσα Diana ήταν ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν από τον θάνατο της το 1997, αλλά μέχρι και σήμερα θεωρείται το απόλυτο royal icon, τόσο για την ομορφιά και το στιλ της όσο και για την ευγένεια της. Μάλιστα, η πριγκίπισσα Diana ήταν το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που άλλαξε τον τρόπο που ο απλός κόσμος αντιμετώπιζε την αριστοκρατία της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό που δεν ξέραμε όμως ήταν πως η αγαπημένη πριγκίπισσα «έσπασε» πολλούς από τους βασιλικούς κανόνες, όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο.

 

Η Diana εργαζόταν πριν τον γάμο της

Παρόλο που είχε αριστοκρατική καταγωγή, η Diana είχε επιλέξει να εργάζεται κανονικά όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Το γεγονός αυτό την έκανε να είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει λάβει αμοιβή για την εργασία του. Η Diana, όπως είναι γνωστό, λάτρευε τα παιδιά και είχε δουλέψει πολλές φορές ως νταντά. Όλα αυτά, όμως, πριν τον γάμο.


Διάλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της

Όχι μόνο επέλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά το επέλεξε και από το brand Garrard’s «σπάζοντας» έτσι την παράδοση που έλεγε πως τα δαχτυλίδια των βασιλικών μελών είναι ειδικά σχεδιασμένα για την κάθε νύφη. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι έγινε το σύμβολο της πριγκίπισσας, ενώ αργότερα ο γιος της Πρίγκιπας William το πρόσφερε στη σύζυγο του Kate Middleton για τον αρραβώνα τους.


 

diana


Άλλαξε τους γαμήλιους όρκους της

Η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε από την Diana να δηλώσει στους όρκους που θα αντάλλαζαν στον γάμο με τον πρίγκιπα Κάρολο εκτός των άλλων και υπακοή στον σύζυγό της. Η Diana βέβαια δεν το δέχτηκε και υποσχέθηκε πως «θα τον αγαπά, θα τον φροντίζει και θα τον σέβεται».


Γέννησε τα παιδιά της σε νοσοκομείο

Μπορεί αυτό να φαίνεται φυσιολογικό σε εμάς την εποχή που ζούμε, αλλά μέχρι το 1977 όλες οι γέννες των μελών της βασιλικής οικογένειας έπρεπε να πραγματοποιούνται στο παλάτι. Η βασίλισσα Ελισάβετ, μάλιστα, γέννησε όλα της τα παιδιά στο Buckingham Palace. Έσπασε τους κανόνες για ακόμα μία φορά η πριγκίπισσα Diana, όταν γέννησε τον πρίγκιπα William στο νοσοκομείο St. Mary’s. Μάλιστα, ξεκίνησε μία δική της νέα παράδοση, ποζάροντας μπροστά από το νοσοκομείο μαζί με το νεογέννητο μωρό.


Μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της

Πριν την πριγκίπισσα Diana, τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας μεγάλωναν με νταντάδες, ενώ οι γονείς τους είχαν πολύ μικρή ανάμειξη στη διαπαιδαγώγηση τους. Η πριγκίπισσα Diana, όμως, ήθελε να ασχολείται με τα παιδιά της όσο περισσότερο γινόταν.

 

diana1


Τα παιδιά της πήγαν σε δημόσιο σχολείο

Μέχρι τη στιγμή που η πριγκίπισσα Diana αποφασίσει να στείλει τα δύο της παιδιά σε δημόσιο σχολείο, η εκπαίδευση που λάμβαναν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας ήταν στο σπίτι με ειδικούς δασκάλους.


Είχε επικοινωνία με τον τύπο

Μπορεί τα περισσότερα royal μέλη να αποφεύγουν να μιλούν στον Τύπο, αλλά για ακόμα μία φορά η Diana έκανε τη διαφορά. Ήθελε να είναι ανοιχτή και πολύ ειλικρινής με τους δημοσιογράφους.


Άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους φορείς του AIDS

Όταν η πριγκίπισσα Diana αντάλλαξε χειραψία με έναν άνθρωπο που ήταν φορέας του AIDS, άλλαξε ολοκληρωτικά τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που πάσχουν από την ασθένεια.  

 


Πηγή φωτογραφιών: Instagra @familyofthecambridge


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας 

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Tags: