10 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας

Τρίτη, 11/09/2018

 

Tips για να βάλετε επιτέλους την τάξη που χρειάζεστε

Μια ακατάστατη και γεμάτη με πράγματα κουζίνα είναι κάτι που σχεδόν καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντέξει. Αν θέλετε να μεταφορφώσετε αυτό το χώρο και να τον κάνετε να είναι ο πιο οργανωμένος του σπιτιού σας, υπάρχουν 10 έξυπνοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

 

1.Λειτουργική διακόσμηση

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρησιμοποιούμε πολλά αντικείμενα της κουζίνας μας με αποτέλεσμα να «αναστατώνουμε» και πολλούς χώρους αποθήκευσης. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να κρεμάγατε στον τοίχο και άρα να τον διακοσμούσατε  με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο μαγείρεμά σας;

 

2.Οργανώστε σωστά το ψυγείο σας

Το ψυγείο μας είναι η αρχή της ακαταστασίας. Αν τακτοποιήσουμε σωστά τις τροφές μας εκεί, όλα θα αρχίσουν να γίνονται πιο εύκολα. Εκτός των άλλων, μέσα στο ψυγείο μας αποθηκεύουμε και μπουκάλια όπως είναι το νερό, το κρασί, το γάλα, οι χυμοί κ.α. Αρχικά, πρέπει να αρχίσουμε τα τοποθετούμε τα μπουκάλια που είναι για το ψυγείο στα ράφια της πόρτας του αλλά ακόμα και αυτό χρειάζεται τρόπο. Αγοράστε, ειδικές χάρτινες θήκες για τα μπουκάλια κατάλληλες να τα κρατάνε σταθερά ώστε να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα ατυχήματα.

 

3.Προστασία ντουλαπιών

Αν χρειάζεστε έναν τρόπο για να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας και τους χώρους αποθήκευσης στην κουζίνα ή να προφυλάξετε τα έπιπλα σας, εφαρμόστε μια ταπετσαρία σε όποιο χρώμα και μοτίβο θέλετε μέσα στα συρτάρια σας και αμέσως θα δείτε τη διαφορά. Ακόμα και οι κρυμμένοι χώροι πρέπει να είναι περιποιημένοι.

 

4.Σωστή τακτοποίηση

Κάθε κουζίνα και κάθε οργανωμένη νοικοκυρά έχει στην κουζίνα της τα βασικά υλικά για το μαγείρεμα. Αλάτι, πιπέρι, λάδι κ.α. Αντί λοιπόν να τα ψάχνετε κάθε φορά, καλό θα ήταν να τα συγκεντρώνατε όλα αυτά σε ένα ράφι ή σε ένα όμορφο κουτί αποθήκευσης.

 

5.Έξυπνη αποθήκευση των απορρυπαντικών

Οι περισσότερες από εμάς αποθηκεύουμε τα απορρυπαντικά μας κάτω από τον νεροχύτη. Ωστόσο, επειδή είναι πολλά και τις περισσότερες φορές βιαζόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, τα βάζουμε ακατάστατα μέσα στο ντουλάπι με αποτέλεσμα να πέφτουν. Προκειμένου να δώσετε τέλος σε αυτό τον πανικό, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα οριζόντιο ξύλινο ή πλαστικό κομμάτι από την μία άκρη του ντουλαπιού ώς την άλλη με σκοπό να κρεμάτε εκεί τα προϊόντα καθαρισμού. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ένα χοντρό σχοινί.

 

6.Εμπλουτίστε τις γεύσεις σας

Όσα περισσότερα μπαχαρικά έχουμε στην κουζίνα μας τόσες περισσότερες επιλογές έχουμε για να εμπλουτίσουμε τη γεύση των φαγητών μας. Διαλέξτε ποια γωνία της κουζίνας σας είναι κατάλληλη για να βάλετε ένα ράφι μπαχαρικών, αγοράστε μικρά και χαριτωμένα βάζα αποθήκευσης, βάλτε ταμπελίτσες και έτσι ανανεώστε μια γωνιά της κουζίνας σας.

 

7.Δώστε νόημα στις ηλεκτρικές συσκευές

Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος της κουζίνας σε πολλά σπίτια είναι περιορισμένος. Αν θέλετε να επεκτείνετε τις επιλογές που έχετε για μαγείρεμα καλό θα ήταν να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την επιφάνεια του πλυντηρίου ή του φούρνου μικροκυμάτων. Μετατρέψτε τις κατάλληλα για αυτό το σκοπό και αμέσως θα δείτε την όρεξή σας για δημιουργία να αυξάνεται.

 

8.Προσθέστε θήκες αποθήκευσης στα συρτάρια σας

Μια θήκη οργάνωσης των μαχαιροπίρουνων είναι ότι χρειάζεστε για να ξέρετε πάντα τι έχετε. Βέβαια, υπάρχουν και θήκες για οργάνωση και των υπόλοιπων εργαλειών ή ακόμα και των τροφών.

 

9.Προσθέστε ράφια

Τα ράφια πέρα από εξαιρετικοί χώροι αποθήκευσης είναι και μια διακοσμητική πρόταση που μπορεί να ανανεώσει με επιτυχία την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε για να τα στολίσετε ιδιαίτερα πιάτα και ποτήρια και αλλάξτε ολοκληρωτικά την αισθητική του χώρου.

 

10.Μεταφορφώστε το παράθυρο της κουζίνας

Σας αρέσουν τα βότανα και τα μικρά αρωματικά φυτά. Το παράθυρο της κουζίνας είναι το κατάλληλο μέρος για να τα τοποθετήσετε. Προσθέστε ένα ραφάκι κάτω από το παράθυρο ή αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, επιλέξτε μια επιφάνεια στο κέντρο του παραθύρου. Διαλέξτε και τοποθετήστε τα αγαπημένα σας φυτά και αμέσως η διάθεσή σας θα αλλάξει.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: