Γιατί πρέπει να τρώμε παγωτό για πρωινό

Παρασκευή, 07/09/2018

 

Το παγωτό ξέρουμε ότι παχαίνει, όμως μας κάνει και καλό 

Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων-ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- αλλά οι περισσότεροι προσπαθούμε να το αποφεύγουμε από το καθημερινό μενού μας αφού περιέχει λιπαρά και ζάχαρη. Κοινώς παχαίνει.

 

Οι επιστήμονες βέβαια φαίνεται ότι το προτείνουν ως βασικό συστατικό του πρωινού γεύματος αφού σύμφωνα με έρευνες… μας κάνει πιο έξυπνους!

 

Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε γιαούρτι ή ομελέτα ή ένα τοστ για πρωί, τότε μάλλον θα ενθουσιαστείτε αν μάθετε ότι- ναι- μπορείτε να φάτε κάτι που θεωρείται όχι και τόσο υγιεινό χωρίς τύψεις και μάλιστα πρωί-πρωί.

 

Ο καθηγητής YoshihikoKoga του πανεπιστημίου Kyorinτου Τόκιο ξεκίνησε μια έρευνα για να ανακαλύψει εάν το παγωτό στο πρωινό κάνει κακό στην υγεία. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν ακόμα και τον ίδιο. Αυτό που ανακάλυψε είναι όχι μόνο ότι δεν κάνει κακό αλλά το παγωτό μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο έξυπνοι.

 

Στο πείραμα του συμμετείχαν εθελοντές με μόνη υποχρέωσή τους… να τρώνε τρεις κουταλιές παγωτό κάθε πρωί, ενώ κάποιοι άλλοι δεν επιτρεπόταν να φάνε καθόλου παγωτό το πρωί. Μετά το πρωινό, οι συμμετέχοντας έπρεπε να κάνουν μέσω υπολογιστή κάποιες γνωστικές ασκήσεις, ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

 

Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι όσοι είχαν καταναλώσει παγωτό, ένιωθαν πιο ήρεμοι, είχαν καλύτερη συγκέντρωση και είχαν καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις. Πριν, όμως, ο επικεφαλής καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το παγωτό στο πρωινό μας κάνει πιο έξυπνους, εξέτασε και κάτι άλλο: Μήπως το κρύο… του παγωτού ήταν αυτό που έκανε τους ανθρώπους πιο συγκεντρωμένους στα τεστ; Κάνοντας το ίδιο πείραμα με παγωμένο νερό, τα αποτελέσματα δεν ήταν ίδια. Ενώ όσοι ήπιαν παγωμένο νερό τα πήγαν καλύτερα, οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες.

 

Η έρευνα έδειξε ότι μια μικρή ποσότητα παγωτού μπορεί να σας «ξυπνήσει» αλλά και να σας δώσει την ενέργεια, τη συγκέντρωση αλλά και την ευφυΐα  που χρειάζεστε κάθε πρωί για να ξεκινήσεις την ημέρα σας.

 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας