Πρίγκιπας William: Η αποκάλυψη του για τα προβλήματα ψυχικής υγείας

Παρασκευή, 14/09/2018

 

«Μου πήρε πολύ καιρό να το συνειδητοποιήσω» παραδέχτηκε ο πρίγκιπας

Ο πρίγκιπας William φαίνεται ευτυχισμένος. Είναι πάντα χαμογελαστός, κάνει χιούμορ με τους δημοσιογράφους και μοιάζει να ζει μια –όσο γίνεται- φυσιολογική οικογενειακή ζωή. Έτσι όμως δεν είναι κι οι περισσότεροι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας;

 

Στην ομιλία του στα εγκαίνια του project «Mental Health at Work» που σκοπεύει να ανοίξει ένα διάλογο για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ο πρίγκιπας μίλησε ανοιχτά για τα δικά του προβλήματα.

 

Πριν ξεκινήσει να εργάζεται full-time για το Παλάτι, ο William ήταν πιλότος στην βασιλική πολεμική αεροπορία και πιλότος αερό-ασθενοφόρου για την East Anglian Air Amubulance. Εκεί έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που δεν μπορούσε να χειριστεί ψυχολογικά: «Κρατούσα πολλά μέσα μου χωρίς να το συνειδητοποιώ. Βλέπεις τόσο πολλά άσχημα πράγματα κάθε μέρα και πιστεύεις ότι η ζωή είναι έτσι. Πάντα πρέπει να αντιμετωπίσεις τη δυστυχία και τον τραυματισμό. Αυτό συσσωρεύεται και ποτέ δεν έχεις την ευκαιρία να απαλλαχτείς από αυτό αν δεν είσαι προσεχτικός».

 

Ο πρίγκιπας σημείωσε ότι μόλις το 2% των εργαζομένων αισθάνονται άνετα να μιλήσει στον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού για την ψυχική υγεία στην εργασία και τόνισε πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να ζητάμε βοήθεια: «Είστε άνθρωποι και πολλοί ξεχνούν τις μάχες. Έχετε βάλει μια πανοπλία για να κάνετε τη δουλειά αλλά πάντα κάτι τη διαπερνά».