Shopping: Οδηγός επιβίωσης από την Χριστίνα Τριποδιανάκη

Παρασκευή, 05/10/2018

 

Τι να προσέχετε όταν βγαίνετε για ψώνια και πώς να επιλέγετε τι θα αγοράσετε; Η Χριστίνα Τριποδιανάκη, δημιουργός του CT’ Style Project, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για να γίνουμε shopping stars!

Let’s go shopping! Είναι μια φράση που μπορεί να σκεφτεί κάθε γυναίκα όταν θελήσει να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της, να ανέβει ψυχολογικά, να ξεφύγει από την ρουτίνα της ή ακόμα και να περάσει καλά με μια φίλη της. Θα συμφωνήσω σε όλα! Είμαστε νομίζω πολλές που λατρεύουμε αυτή την δραστηριότητα. Ωστόσο, επειδή η ψυχολογία μας μπορεί να επηρεάσει την αγοραστική μας συμπεριφορά, ίσως κάποιες φορές να το παρακάνουμε. Ένας μικρός οδηγός, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε έξυπνες και σωστές αγορές χωρίς να χάνουμε τη χαρά του shopping περιλαμβάνει μερικούς απλούς κανόνες:

 Tripodianaki

1. Κάντε μια μικρή εκκαθάριση στην ντουλάπα σας πριν αγοράσετε κάτι καινούριο

Μη νομίζετε ότι πρέπει να γίνεται κάθε φορά που θα αποφασίσετε να πάτε για ψώνια! Παρ’ όλα αυτά, μια καλή εκκαθάριση θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας λίστας με ό,τι πραγματικά χρειάζεται να αγοράσετε, χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο και χρήμα!

 

2. Αγοράστε κομμάτια που δεν θα συμπληρώσουν απλά, αλλά θα ανανεώσουν την ντουλάπα σας

Πιθανότατα έχετε πέσει στην παγίδα να ψωνίσετε απλά για να ψωνίσετε, κάνοντας παρορμητικές και λάθος επιλογές. Αποτέλεσμα; Γεμίζετε μια ντουλάπα που μπορεί μετά από λίγο να αισθάνεστε ότι δεν έχει τίποτα που να σας ικανοποιεί. Κι όμως, μπορεί μέσα της να έχετε κρύψει μικρούς θησαυρούς, στους οποίους δεν δώσατε τη σημασία που έπρεπε. Επιλέξτε, λοιπόν, κάτι vintage που ήδη έχετε και αγοράστε εκείνο το κομμάτι που λείπει για να απογειώσει το look σας!

 

3. Κάντε έρευνα αγοράς

Αν δεν βιάζεστε να πάρετε κάτι οπωσδήποτε, ανιχνεύεστε τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά, επιλέξτε τι είναι αυτό που θα θέλατε να συμπληρώσει το παζλ της ντουλάπας σας και σε τι τιμή μπορείτε να το βρείτε, και βάλτε το στόχο για την επόμενη φορά που θα βγείτε στα μαγαζιά.

 

4. Ψωνίστε σύμφωνα με το στυλ και την προσωπικότητά σας

Δεν είναι κανόνας ότι αυτό που είναι τάση τώρα ταιριάζει σε όλες. Επιλέξτε αυτό που θα κάνει εσάς να φοράτε ένα ρούχο και όχι εκείνο να σας φοράει!

 

5. Mην προσπερνάτε τα concept stores και μαγαζάκια που δεν τα πιάνει το μάτι σας

Δεν λέω, ωραίες είναι οι μεγάλες βιομηχανίες ρούχων, βρίσκει κανείς ό,τι θέλει και σε όποια τιμή. Κάνοντας όμως τη βόλτα σας, συναντάτε πάρα πολλά καταστήματα. Μην τα προσπεράσετε, ρίξτε μια ματιά, γιατί μπορεί να βρείτε μοναδικά κομμάτια σε προσιτές τιμές.

 

6. Μην επηρεάζεστε

Η γνώμη των τρίτων δεν είναι πάντα και η πιο σωστή. Να αφήνετε πάντα ένα περιθώριο απόψεων για μια πιθανή αγορά σας, αλλά στο τέλος να εμπιστεύεστε το ένστικτο και την κρίση σας – αυτά συνήθως μας βγάζουν ασπροπρόσωπες.

 

7. Το shopping είναι διασκέδαση και όχι συναγωνισμός

Επενδύστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, ακόμα κι αν βγαίνετε με σκοπό να αγοράσετε τα πάντα. Η ποσότητα δεν καθορίζει ότι θα κάνετε τις πιο σωστές αγορές, γι’ αυτό περιοριστείτε σε μια καλή επιλογή που δεν θα μετανιώσετε, χωρίς να παρασυρθείτε από το τι αγοράζει η διπλανή σας.

 

Δείτε περισσότερα για το CT’ Style Project εδώ

Δείτε εδώ το instafeed του gynaikamagazine.gr