Μαρµελάδα με βανίλιες και μήλα

Δευτέρα, 08/10/2018

 

Μια νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα από τη Μαρία Σακελλαρίδη του Sak Recipes

Ένα από τα αγαπηµένα φρούτα του φθινοπώρου είναι η βανίλια και το µήλο, σπιτική µαρµελάδα µε βανίλιες και µήλα λοιπόν για σήµερα! Μια πολύ εύκολη και νόστιµη συνταγή για πρωινό πάνω σε ζεστό ψωµάκι που µπορούµε να τη χρησιµοποιήσουµε σε πολλές παρασκευές ακόµα στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα και τσίζκεικ γεµιστά µπισκότακια.

43072073_302277500588005_6072446396282175488_n

Υλικά Συνταγής


1κιλό βανίλιες φρέσκιες

3-4 κόκκινα µήλα

800 γρ ζάχαρη (µπορείτε να βάλετε είτε stevia είτε καστανή ζάχαρη)

1 βανίλια (σε σκόνη)

1/2 λεµόνι (χυµός)

 

43079477_342673906477451_3668344598444376064_n


Εκτέλεση

Για τη µαρµελάδα βανίλια µε µήλο, τα φρούτα πρέπει να είναι ώριµα, χωρίς χτυπήµατα (γερά). Τα πλένουµε καλά. Καθαρίζουµε τα µήλα από την φλούδα και τα κόβουµε σε µπουκιές. Τα βάζουµε σε κατσαρόλα. Αφαιρούµε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα αφού τις κόψουµε σε κοµµατάκια. Περιχύνουµε µε 1+1/2 φλ. νερό, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε (σε χαµηλή φωτιά) από την ώρα που θα πάρει βράση για 25 µε 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν. Ανακατεύουµε καλά τα φρούτα µε τη ζάχαρη, να λιώσει. Βράζουµε τη µαρµελάδα σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, από την ώρα που θα πάρει βράση για  40 λεπτά µε 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασµού προσθέτουµε το χυµό και την σκόνη βανίλιας και αφήνουµε να βράσει για 5-10 λεπτά. Γεµίζουµε αποστειρωµένα βάζα ζεστά µε την καυτή µαρµελάδα µέχρι πάνω πάνω. Σφραγίζουµε µε τα καπάκια και αναποδογυρίζουµε στον πάγκο (το καπάκι να ακουµπά στον πάγκο) µέχρι να κρυώσουν καλά. Τα φυλάµε στο ντουλάπι µας. Όταν ανοίξουµε το βάζο µε τη µαρµελάδα, το συντηρούµε στο ψυγείο.

 

Καλή σας Απόλαυση!

 

 

Ακολουθήστε τη Μαρία Σακελλαρίδη:

http://sakrecipes.blogspot.gr/

https://www.instagram.com/sakrecipes

https://www.instagram.com/maria_sakell

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας