Η πιο εύκολη σούπα κολοκύθας με κάρυ

Πέμπτη, 11/10/2018

 

Μια ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου

Η σούπα με κολοκύθα και κάρυ είναι ιδανική πρόταση αν αναζητάτε κάτι νέο και διαφορετικό να δοκιμάσετε τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει. Αυτή η σούπα περιέχει τζιντζέρ, κάρυ και γάλα καρύδας που δημιουργούν μια ξεχωριστή γεύση χωρίς να είναι ιδιαίτερα πικάντικη. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα που φυλάσσεται στο ψυγείο και διατηρείται.

 

Υλικά

1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους σε λεπτές φέτες

Μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

2-4 σκελίδες σκόρδου

Μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρυ

¾  κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθα (την κόβουμε στη μέση κι αφαιρούμε τους σπόρους)

3 ½ φλυτζάνια ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου

½ φλυτζάνι με γάλα καρύδας

Αλάτι

Πιπέρι καγιεν

Ψημένους σπόρους κολοκύθας

Μαϊντανός ή κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Λίγο γιαούρτι για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε τους σπόρους της κολοκύθας με λάδι καρύδας ή βούτυρο και ψήστε τους. Στη συνέχεια τοποθετήστε αλουμινόχαρτο στη φλούδα της κολοκύθας και ψήστε την για 45 λεπτά.

Όταν κρυώσει, βγάλτε την από το αλουμινόχαρτο και αφήστε την στην άκρη.  Έπειτα βάλτε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να ψηθούν στη μια πλευρά τους και στη συνέχεια γυρίστε τα, χωρίς να τα ανακατέψετε, ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά τους. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε, αφήστε τα στη φωτιά για δύο λεπτά μέχρι το σκόρδο να ψηθεί και να αρωματίσει τη σούπα. Στη συνέχεια προσθέστε το κάρυ, το κολιάνδρο και το κύμινο και ανακατέψτε μέχρι να ψηθούν και να δώσουν άρωμα στη σούπα σε ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας και την κολοκύθα σε κομμάτια και αρχίστε να τα βράζετε.

Σβήστε τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ώστε να αλέσετε όλα τα υλικά μαζί. Όταν η σούπα γίνει εντελώς ρευστή, ξαναβάλτε την σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρετε τη σούπα με γιαούρτι, τους ψημένους σπόρους και λίγο μαϊντανό.

 

Καλή σας απόλαυση!