Πώς θα δημιουργήσετε την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας

Τετάρτη, 10/10/2018

 

Τα tips που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε

Τα καλλυντικά και το μακιγιάζ είναι μία πολύ ευχάριστη και απολαυστική ενασχόληση για τις γυναίκες. Λατρεύουμε να περνάμε χρόνο μέσα στα καταστήματα καλλυντικών, αφού είναι γεμάτα χρώματα και όμορφες μυρωδιές και να ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο make up look. Αν θέλουμε όμως η επιδερμίδα μας να φαίνεται άψογη και natural, χρειάζεται να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ομορφιά μας είναι μία καθαρά επιδερμική υπόθεση.

Τι πρέπει να κάνετε;

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να δημιουργήσετε μία αψεγάδιαστη βάση για το μακιγιάζ σας είναι να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με μία κρέμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε μία ενυδατική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσώπου σας. Είτε έχετε ξηρή ή λιπαρή επιδερμίδα, είτε αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ακμή ή χρειάζεστε ένα καλλυντικό προϊόν για τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης, είναι σίγουρο πως θα καταφέρετε να βρείτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα που θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται άψογη και πολύ υγιής. Αν βέβαια θέλετε να έχετε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε μία μάσκα ενυδάτωσης πριν την ενυδατική σας.

Συνέχεια έχει η σωστή εφαρμογή της βάσης για το μακιγιάζ σας. Για την εφαρμογή του foundation μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας, ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο. Πρόκειται για μία καθαρά προσωπική απόφαση, αφού κάθε γυναίκα ξεχωριστά μπορεί να επιλέξει τον τρόπο εφαρμογής που την βολεύει και της ταιριάζει περισσότερο από όλους. Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι όμως σε ποια σημεία εφαρμόζετε το foundation σας. Θα πρέπει να το εφαρμόζετε στα σημεία του προσώπου σας που έχουν περισσότερη ανάγκη για κάλυψη. Τα πιο κοινά σημεία είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια, γύρω από τα χείλη και η περιοχή Τ του προσώπου. Αφού έχετε εφαρμόσει το foundation θα πρέπει να κάνετε πολύ καλό blending, ώστε να απορροφηθεί από το δέρμα σας και να δημιουργηθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο και κάνοντας μικρές, απαλές κυκλικές κινήσεις, να απλώσετε το προϊόν στην επιδερμίδα σας. Προσοχή να μην ξεχάσετε την περιοχή που τελειώνει το μέτωπο σας και αρχίζουν τα μαλλιά σας, την περιοχή των αυτιών, αλλά και του πηγουνιού, ώστε να μην υπάρχει διαφορά απόχρωσης με τον λαιμό σας.

Last but not least, το concealer. Εφαρμόστε concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας ή στα σημεία της επιδερμίδας σας που πιθανόν να υπάρχουν δυσχρωμίες. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή ένα σφουγγαράκι για να κάνετε πολύ καλό blending και να εναρμονιστεί με την επιδερμίδα σας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας   

 

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Tags: