Παιδικές Χαρές ΑμΕΑ: Που μπορούν να παίξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία;

Τετάρτη, 10/10/2018

 

Με ασφαλή παιχνίδια για να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά

Πριν τρεις εβδομάδες περίπου εγκαινιάστηκε στο Παλαιό Φάληρο η πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ στα νότια προάστια. Στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου, κατασκευάστηκε ένας μεγάλος χώρος όπου τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρία και ειδικές ανάγκες μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Εκτός από τα παιχνίδια, μπορούν μαζί με τους συνοδούς τους να αθληθούν σε γήπεδο μπάσκετ, στο ποδηλατοδρόμιο αλλά και το γήπεδο μπότσε.

 

Info: Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου, Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

Διαθέτει τουαλέτες, γήπεδο μπάσκετ για αμαξίδια, όργανα παιδικής χαράς, ποδηλατόδρομο, κιόσκι

 

Σε ένα όμορφο πάρκο στην Κηφισιά, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, βρίσκεται μια όμορφη παιδική χαρά που διαθέτει ξεχωριστό χώρο παιχνιδιού και άθλησης για ΑμΕΑ. Η παιδική χαρά διαθέτει πολυόργανα για να παίξουν τα παιδιά με ασφάλεια ενώ στον χώρο υπάρχει και καφετέρια.

Info:  Παιδική χαρά ΑμΕΑ Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Κηφισιά

 

Η παιδική χρά με πρόσβαση και σε ΑμΕΑ στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ανακαινίστηκε και διαθέτει όργανα παιδικής χαράς για ΑμΕΑ και ειδικό δάπεδο ασφαλείας όπου όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν μαζί με ασφάλεια.

 

Πρότυπη παιδική χαρά για ΑμΕΑ λειτουργεί και στον σύλλογο "Αμυμώνη" στο Ελληνικό, με όργανα παιδικής χαράς, χλοοτάπητα και μεταλλική περίφραξη.

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν παιδική χαρές για ΑμΕA στη Λάρισα, στη Ζάκυνθο, στις Σέρρες, στην Καβάλα και τον Μαραθώνα, στη Νάουσα