Η αγαπημένη συνταγή κάθε ελληνίδας γιαγιάς που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μας

Πέμπτη, 01/11/2018

 

Ποιο είναι το φαγητό που πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά για να έχετε άψογη επιδερμίδα; 

Η κοτόσουπα δεν έχει αποκτήσει τυχαία τον τίτλο «φάρμακο της γιαγιάς», καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά που μαγειρεύουν οι γιαγιάδες μας και λατρεύουμε να τρώμε επειδή πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Έχει αντιβιοτικές δράσεις και είναι το καλύτερο φαγητό για τις ημέρες που είμαστε άρρωστες, βοηθά να παραμένει ο οργανισμός μας ενυδατωμένος, ενώ περιέχει και πολλά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας. Αν βέβαια δεν σας αρέσει το κοτόπουλο μπορείτε να καταναλώσετε και τον ζωμό ξεχωριστά. Τα λαχανικά, το κοτόπουλο και συγκεκριμένα τα κόκκαλα του, το νερό και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή την συνταγή δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό πλούσιο σε κολλαγόνο. Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που η κοτόσουπα μπορεί να ενυδατώσει εις βάθος την επιδερμίδα σας και να της προσφέρει μία δόση λάμψης.

 

appetizer-bowl-cooking-5794

Το κολλαγόνο αποτελείται από 28 πρωτεΐνες, μερικές εκ των οποίων έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα μας. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του κολλαγόνου στον οργανισμό μας μειώνονται σημαντικά και προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε το κολλαγόνο στον οργανισμό μας και μάλιστα με έναν πολύ εύκολο και νόστιμο τρόπο.

 

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να καταναλώνετε συχνά κοτόσουπα ή απλά τον ζωμό από την κοτόσουπα καθώς είναι πλούσια σε κολλαγόνο. Διαφορετικά αν η κοτόσουπα δεν είναι καθόλου της αρεσκείας σας, υπάρχουν στα φαρμακεία διάφορα συμπληρώματα διατροφής με βάση τον ζωμό κοτόπουλου, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας 

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Tags: