Πριγκίπισσα Mette-Marit: Η αποκάλυψη για τη σπάνια ασθένεια της

Πέμπτη, 01/11/2018

 

Αποκάλυψε μαζί με τον σύζυγό της το πρόβλημα υγείας της

Οι Νορβηγοί την έχουν αγαπήσει. Η Metta-Marit από κοινή θνητή και ανύπαντρη μητέρα, μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Haakon έγινε πριγκίπισσα και διάδοχος του νορβηγικού θρόνου και παρά το παρελθόν της πριν την στέψη της, οι Νορβηγοί μετά την ανακοίνωσή της ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια την στηρίζουν.

 

Η Mette-Marit αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον σύζυγό της σε τηλεοπτική εκπομπή ότι έχει διαγνωστεί με πνευμονική ίνωση μια σπάνια και χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες: «Είχα προβλήματα υγείας σε τακτικά διαστήματα και τώρα ξέρουμε περισσότερα. Αυτή η διάγνωση θα περιορίζει τη ζωή μου κάποιες στιγμές. Χαίρομαι που η ασθένεια ανακαλύφθηκε τόσο νωρίς. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι και να συμμετέχω στο επίσημο πρόγραμμα όσο περισσότερο μπορώ», είπε ενώ σύμφωνα με τον γιατρό της η πριγκίπισσα πρέπει να υποβληθεί σε πολλές εξετάσεις γιατί η ασθένειά της είναι σπάνια και πιθανόν πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα.

 

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας αυτές τις μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Όσλο και παρακολουθείται από μια ομάδα ειδικών γιατρών.