Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό τραπεζάκι για το καθιστικό σας

Τετάρτη, 07/11/2018

 

5 tips για να διαλέξετε το τραπεζάκι σαλονιού που ταιριάζει στον χώρο σας

Η επιλογή για το τραπεζάκι του σαλονιού σας μπορεί να σας φαίνεται εύκολη η υπόθεση. Ωστόσο χρειάζεται να εξετάσετε κάποιους σημαντικούς παράγοντες πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας για να διαλέξετε το καταλληλότερο για την διακόσμηση του χώρου σας. 

 

Προσοχή στο ύψος του τραπεζιού

Αν επιθυμείτε να διασφαλίσετε την ανέση, προσπαθήστε το ύψος του τραπεζιού να μην ξεπερνάει το ύψος των καναπέδων σας ή να είναι τουλάχιστον δυο εκατοστά χαμηλότερο απο τα καθισματά σας. Διαφορετικά θα περιορίσετε το χώρο σας.

 

Το μήκος του τραπεζιού

Ανάλογη σημασία με το ύψος έχει και το πλάτος του τραπεζιού το οποίο πρέπει επίσης να έχει το σωστό μήκος σε σχέση με το πλάτος του καναπέ σας. Ιδανικά  το τραπεζάκι σας πρέπει να καλύπτει τα δυο τρίτα του μήκους του καναπέ σας.

 

Το κατάλληλο σχήμα για το τραπεζάκι σας

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε τραπεζάκια. Εκτός από το χρώμα θα βρείτε και τραπεζάκια σε διαφορετικά σχήματα. Το μόνο που χρειάζεται να ελέγξετε είναι τα εκατοστά που απέχει απο τον καναπέ σας ώστε να είναι βολικό το τραπεζάκι. Τα σχήματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι τετράγωνα, οβάλ που είναι ιδιαίτερη τάση και τα στρογγυλά τραπεζάκια. Για να βρείτε το ιδανικό πλάτος τραπεζιού, μετρήστε το μήκος μεταξύ του καναπέ σας και της βάσης της τηλεόρασης και αφαιρέστε 106 εκατοστα. Με αυτό το τρόπο θα υπάρχει ευελιξία στον χώρο σας.

 

Διατηρήστε τις ισορροπίες του χώρου

Ένα ακόμα εύχρηστο tip είναι το μέγεθος του τραπεζιού να ταιριάζει με τις αναλογίες των υπολοίπων επίπλων του χώρου ώστε να διατηρείται η ισορροπία και να μην φαίνεται φορτωμένο το καθιστικό σας. Αν ο καναπές σας έχει ψηλά λεπτά πόδια, αναζητήστε ένα τραπεζάκι που έχει μικρά ή καθόλου πόδια. Από την άλλη πλευρά, εάν ο καναπές σας δεν έχει ορατά πόδια, επιλέξτε ένα τραπέζακι που έχει ψηλότερα και λεπτότερα πόδια.

 

Τα υλικά του τραπεζιού σας

Διαλέξτε τα υλικά του τραπεζιού σας ανάλογα με το στιλ που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας. Μην μένετε στις statement επιλογές όπως το ξύλο. Αν επιθυμείτε ένα οικογενειακό τραπεζάκι, μην διαλέξετε το γυαλί αλλά προτιμήστε  ενα πιο ανθεκτικό υλικό όπως το μέταλλο. Εάν διαθέτετε ένα μικρό χώρο, ένα τραπέζι Lucite (διάφανο) θα μπορούσε να είναι μια ιδιαίτερη επιλογή που δεν θα γεμίσει οπτικά το δωμάτιο. Αν έχετε πατώματα από ξύλο σε απόχρωση μεσαίου τόνου, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από το ξύλινο υλικό και να επιλέξετε κάποιο είδος μάρμαρου ή τη ξεχωριστή τραβερτίνη που θα επιτύχει την θεαματική αντίθεση του χώρου σας. 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας