Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Δευτέρα, 05/11/2018

 

Μια πεντανόστιμη συνταγή από την chef και food blogger Αντιγόνη Στρατηλάτη

Ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα επίσημο γεύμα, για ένα παιδικό πάρτι αλλά και για το Σαββατοκύριακο μετά το οικογενειακό τραπέζι, το μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα φρούτα του δάσους είναι πεντανόστιμο και πολύ ξεχωριστό. Δοκιμάστε το μια φορά και σίγουρα θα θέλετε να το ξαναφτιάξετε! 

 

Υλικά για 6 άτομα


500γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
300ml κρέμα γάλακτος
2κ.σ βούτυρο
2κ.σ φύλλα μέντας
17 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
Μαρμελάδα φρούτα του δάσους

 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ποτήρια ή διάφανα μπολ μοιράζουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή χοντροκομμένα και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με κουταλιά μαρμελάδα φρούτα του δάσους.



Από την chef/ food blogger Αντιγόνη Στρατηλάτη

Δείτε περισσότερες συνταγές στο tokouzinaki.gr 

Δείτε εδώ το instafeed του gynaikamagazine.gr