Φτιάχνουμε λαχταριστή μακαρονάδα με 3 τυριά και μπέικον

Πέμπτη, 08/11/2018

 

Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρονάδα που δύσκολα θα απορρίψετε

Αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών, δεν μπορεί να λείπει από το βιβλίων των συνταγών σας μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με τυριά και μπέικον. Γίνεται γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι πάντα εγγυημένο. Μπορείτε να το σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι που θα ετοιμάσετε για τους φίλους σας.

Υλικά

115 γραμμάρια ψημένες κομμένες φέτες μπέικον

Ελαιόλαδο

450 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

350ml γάλα

30 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

115 γραμμάρια τυρί τριμμένο γραβιέρα

85 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ

55 γραμμάρια blue cheese

¼  κουταλάκι της σούπας μαύρο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

2 φρεσκοκομμένα φύλα βασιλικού

2 φέτες φρυγανισμένο λευκό ψωμί 

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε στη σχάρα ένα ταψί και απλώστε πάνω του μια στρώση με φέτες μπέικον. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.

Αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. 

Βράστε τα μακαρόνια για 6 με 8 λεπτά προκείμενου να γίνουν al dente. Έπειτα σουρώστε τα καλά.

Ζεστάνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρότερο σκεύος σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε  τα σε χαμηλή φωτιά για δύο λεπτά. Παράλληλα προσθέστε το ζεστό γάλα και αφήστε το μέχρι να γίνει παχύρευστη η υφή του.

Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το τσενταρ, τη γραβιέρα, το blue cheese, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια, το τριμμένο μπέικον και ανακατέψτε τα καλά.

Τοποθετήστε τις δύο φέτες ψωμί στο μίξερ σας και αφήστε τα να τεμαχιστούν σε χοντρά ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέστε το βασιλικό για να ενισχύσετε την γεύση. Βάλτε τα μακαρόνια σε ταψί και πασπαλίστε με τα ψίχουλα του ψωμιού. Ψήστε για 30 με 40 λεπτά μέχρι τα μακαρόνια να ροδίσουν.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας