Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σοκολάτας

Τρίτη, 04/12/2018

 

Το επιδόρπιο που είναι ιδανικό για τις γιορτές

Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα δεν είναι Χριστούγεννα! Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα σοκολατένια γλυκά συνοδεύουν άψογα κάθε εορταστικό τραπέζι. Η πουτίγκα σοκολάτας μετά από ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι ιδανική, αφού είναι ελαφριά αλλά και γευστική.

 

Υλικά

6 κρόκοι αυγών

100 γραμμάρια ζάχαρης

30 γραμμάρια κορν φλάουρ

3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου

Μια πρέζα αλάτι

30 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ( θα την κόψετε σε μικρά κομματάκια )

30 γραμμάρια βούτυρο

1 ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

-       Τοποθετείτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο και απαλό. Στη συνέχεια χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και προσθέστε τη σκόνη κακάου, το αλάτι και το κορν φλάουρ.

 

-       Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείστε το γάλα και αφήστε το να βράσετε. Έπειτα ρίξτε το γάλα αργά στο σοκολατένιο μείγμα. Όταν συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί, ξαναρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

 

-       Μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς το ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει παχύρευστο.

 

-       Αφαιρέστε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, το βούτυρο, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Έπειτα ανακατέψετε όλα μαζί τα υλικά, μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν.

 

-       Για το σερβίρισμα τοποθετείτε την πουτίγκα σε μπολάκια και καλύψτε τα με μια μεμβράνη μέχρι να κρυώσουν.

 

-       Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τη μεμβράνη και γερνίρετε με μπισκότο ή πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας 

Δείτε εδώ το instafeed του gynaikamagazine.gr