Γιατί το «Baby it’s Cold Outside» κόπηκε φέτος από αμερικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό;

Τετάρτη, 05/12/2018

 

Χαρακτηρίστηκε ως σεξιστικό

Σε έναν νεοπουριτανισμό ενδεδυμένο με ένα ηθικό πλεονέκτημα το #MeToo ανοίγει πλέον το χρονοντούπαλο της τέχνης και βάζει στο στόχαστρό του ακόμη και επιτυχίες πολύ περασμένων δεκαετιών. Με τα μάτια τού σήμερα, όλα δείχνουν σεξιστικά και πλέον το ερώτημα είναι πού θα φτάσει αυτή η υστερία.

 

Ραδιοφωνικός σταθμός του Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, έβγαλε από την playlist των Χριστουγέννων το κλασικό πια τραγούδι «Baby it’s Cold Outside» («Μωρό μου, κάνει κρύο έξω») διότι κάποιοι ακροατές άρχισαν να διαμαρτύρονται, «ξαναδιαβάζοντας» τους στίχους του 1944 με το σκεπτικό τού τι είναι και τι δεν είναι «σεξιστικό».

 

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το τραγούδι που έγραψε ο συνθέτης Φρανκ Λέσερ το 1944 είναι «απρεπές» και αντίθετο σε όσα πρεσβεύει το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo.

 

Τι κι αν το συγκεκριμένο τραγούδι, που ακούγεται στην ταινία του 1949 «Neptune’s daughter» κέρδισε Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού το 1950; Τυφλωμένος από τη γενική φρενίτιδα, ο σταθμός «Star 102» έκανε δημοσκόπηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook για το συγκεκριμένο ζήτημα και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Ο κόσμος είπε «όχι» στην απαγόρευση του τραγουδιού. Ωστόσο,  οι υπεύθυνοι τελικά αποφάσισαν να το αφαιρέσουν από τη λίστα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Protagon.gr