5 λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

Τετάρτη, 23/01/2019

 

 Δυστυχώς τα βλέπουμε πιο συχνά από όσο φαντάζεστε

Όταν σκέφτεστε λάθη στο μακιγιάζ, κατά πάσα πιθανότητα σας έρχονται στο νου γαλάζιες σκιές συνδυασμένες με ροζ κραγιόν ή μολύβι χειλιών που βγαίνει πολύ έξω από το περίγραμμα. Στην πραγματικότητα όμως τα λάθη είναι πιο απλά και τα βλέπουμε καθημερινά σε αμέτρητες γυναίκες. Μήπως είστε και εσείς μία από αυτές;

 

Δίνετε σχήμα στα φρύδια σας

Τα γεμάτα φρύδια είναι τέλεια και μπλα μπλα μπλα αλλά το μολύβι φρυδιών (και οι σκιές) δεν είναι εδώ για να αλλάξουν το σχήμα τους όμως. Είναι εδώ για να γεμίσουν τυχόν κενά και να το-νί-σουν το σχήμα σας. Με το να ζωγραφίζετε στην ουσία τα φρύδια που θα θέλατε δεν καταφέρνετε κάτι παραπάνω από το να τα κάνετε να δείχνουν πολύ έντονα και άσχημα. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το μολύβι και γεμίστε απλά τα φρύδια σας, μην τα φτιάξετε από το μηδέν.

 

Φοράτε υπερβολική πούδρα

Η πούδρα προορίζεται για ελαφριά κάλυψη και μείωση της γυαλάδας. Με το να περνάτε στρώσεις επί στρώσεων (κυρίως κατά τη διάρκεια της βραδιάς) τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει χάρτινη, θαμπή και άτονη. Περιοριστείτε λοιπόν σε λίγη πούδρα και για τη γυαλάδα προμηθευτείτε blotting papers.

 

Βάζετε πολύ foundation

Ο ρόλος του foundation είναι η ομοιομορφία χρώματος. Αν θέλετε μεγαλύτερη κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία τότε θα την έχετε με το concealer. Βάζοντας λοιπόν πολύ foundation και μάλιστα σε όλο το πρόσωπο δημιουργείτε το εφέ μάσκας και αυτό είναι το χειρότερο. Περάστε μια ελαφριά στρώση βάσης και μόνο από σημεία που χρειάζεται και θα δείχνετε πολύ πιο φυσικές και φρέσκιες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Από τη Χρύσα Δαρσακλή

Tags: