Tips για να φτιάξετε τα πιο αφράτα pancakes για το brunch σας

Πέμπτη, 24/01/2019

 

Φτιάχνουμε νόστιμα pancakes για το Σαββατοκύριακο

Tα pancakes μοιάζουν με τις δικές μας τηγανίτες αλλά είναι πιο μεγάλες και πιο παχιές και συνδυάζονται με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή φρούτα. Είναι ιδανικά για πρωινό, αφού δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας αλλά και για brunch στο σπίτι.

 

Αν έχετε δοκιμάσει να τα φτιάξετε μάλλον θα κάψατε μερικά ή δεν θα είχαν τη γεύση και το σχήμα που περιμένατε. Γιατί μπορεί η διαδικασία για την παρασκευή τους να είναι εύκολη αλλά έχει και κάποιες δυσκολίες αν θέλετε κάθε φορά να είναι αφράτα και χρυσαφένια.

 

Μην ανακατέψετε το μείγμα πολύ

Το κουρκούτι καλό είναι να έχει ανακατευτεί καλά ώστε να μην έχει κομμάτια από αλεύρι όμως δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε.

 

Υλικά από το ψυγείο

Πριν βάλετε τα pancakes στο τηγάνι, το μείγμα πρέπει να είναι κρύο. Έτσι θα γίνουν αφράτα και δεν θα μαλακώσουν υπερβολικά. Δεν χρειάζεται να βάλετε το κουρκούτι στο ψυγείο, αρκεί όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κρύα και να μην τα έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Μην βάλετε βούτυρο ή λάδι

Εάν θέλετε να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε φυτικό μαγειρικό λίπος για το τηγάνισμα. Απλά απλώστε λίγο (και σκουπίστε με ένα χαρτάκι για να απορροφήσει την περιττή ποσότητα) σε ένα κρύο τηγάνι.

 

Ζεστάνετε το τηγάνι

Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί, τότε βάλτε το μείγμα του pancake στο τηγάνι.

 


Διαβάστε περισσότερα tips εδώ

Δείτε εδώ το instafeed του gynaikamagazine.gr