Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Πέμπτη, 24/01/2019

 

10 τρόφιμα που διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου 

ταν επιστρέφουμε από το supermarket έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα πάντα στο ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα ή –όταν πρόκειται για φρούτα ή λαχανικά- για να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Υπάρχουν όμως ορισμένα τρόφιμα που χάνουν τη γεύση τους στο ψυγείο αλλά και κάποια φρούτα που ωριμάζουν πιο γρήγορα σε θερμοκρασίες δωματίου.

 

1.Αβοκάντο

Τα αβοκάντο ωριμάζουν πιο γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα αν τα βάλετε σε μια φρουτιέρα μαζί με μήλα.

 

2.Βασιλικός

Ο βασιλικός αλλά και άλλα μυρωδικά διατηρούνται σε θερμοκρασίες δωματίου. Μπορείτε να τα καταψύξετε αν θέλετε να τα χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο.

 

3.Πιπεριές

Η πιπεριά μαλακώνει όταν αποθηκεύεται στο ψυγείο για αυτό καλό είναι να την αποθηκεύσετε στην κουζίνα μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

 

4.Αγγούρια

Οι περισσότεροι βάζουμε τα αγγούρια στο ψυγείο όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες τα κάνουν πιο μαλάκα και νερουλά.

 

5.Πατάτες

Εάν βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η γεύση τους είναι πιο γλυκιά και γίνονται πιο σκληρές. Αποθηκεύστε τις σε μια χάρτινη σακούλα στο ντουλάπι της κουζίνας.

 

Δείτε τα υπόλοιπα τρόφιμα εδώ