Οι ιδανικές τροφές για δίαιτα περιέχουν λιγότερες από 50 θερμίδες

Τετάρτη, 30/01/2019

 

Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη δίαιτά σας

Αν έχετε ξεκινήσει δίαιτα τότε σίγουρα προσέχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Υπάρχουν κάποιες τροφές που περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και μας δίνουν τη δυνατότητα να τις προσθέσουμε σε κάθε διαιτητικό πιάτο για ποικιλία, για έξτρα γεύση αλλά και για να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας. Ποιες είναι αυτές;

 

1.Ραδίκια

Τα ραδίκια δεν είναι χρήσιμα μόνο για γαρνίρισμα αλλά είναι απαραίτητα σε κάθε δίαιτα, αφού περιέχουν λίγες θερμίδες αλλά πολλές φυτικές ίνες που μας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα.

 

2.Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν συστατικά που κάνουν καλό στην λειτουργία της καρδιάς ενώ βοηθούν και στην καύση του λίπους.

 

3.Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι δεν αρέσει σε πολλούς αλλά αν το πσροσθέσετε στον πουρέ ή στη σαλάτα σας θα ανακαλύψετε ότι θα χορτάσετε με λιγότερη ποσότητα και δεν θα πεινάτε για αρκετή ώρα μετά το γεύμα σας!

 

4.Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα και μπορούν να νοστιμήσουν πολλά γλυκά, αλλά και το γιαούρτι, τη βρώμη και τα δημητριακά αλλά και τις σαλάτες. Περιέχουν λίγες θερμίδες και προωθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

 

5.Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ιδανικό για όσους γυμνάζονται αλλά και όσους θέλουν να διατηρησουν τη σιλουέτα τους. Είναι πλούσια σε ω-3 και φυλλικό οξύ.

 

Δείτε τις υπόλοιπες τροφές εδώ